Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Zoute GP 2018

Bericht: Zoute GP 2018

Autospotten aan zee

01.10.2018

Knokke maakt zich opnieuw op om dit weekend tot 200.000 autoliefhebbers te ontvangen. Vrijdag en zaterdag staan in het teken van de oldtimers, zondag zijn de GT’s aan de beurt.

De Zoute Grand Prix is intussen uitgegroeid tot het Vlaamse topevenement wat autocultuur betreft. De knapste nieuwe sportwagens staan er zij aan zij met de mooiste oldtimers, en dat allemaal in open lucht en gratis en voor niets te bewonderen. Onder een stralend herfstzonnetje zijn er weinig aangenamer uitstappen te bedenken voor de autoliefhebbers.

Bericht Zoute GP 2018De straten van Knokke worden omgetoverd tot exclusief autosalon, met stands van de bekende merken. McLaren laat daar bijvoorbeeld de nieuwe 600LT en de Senna zien. Land Rover heeft dan weer 70 jaar Defender te vieren, en laat daarvoor Defenders… in chocolade aanrukken.

Bericht Zoute GP 2018Vrijdag 5 oktober kan je de start en finish van de oldtimer rally meemaken op de zeedijk, waar de auto’s ook verzameld staan. Een heerlijk stuk nostalgie. Bovendien kan je op vrijdagnamiddag (15-18 uur) de oldtimers het beste van zichzelf zien geven tijdens een sprintje van 400 meter in de Graaf d’Ursellaan in Heist. ’s Middags zijn de oldtimers te bewonderen in Ieper, waar een lunch op het menu staat. Ook zaterdag 6 oktober starten en finishen de oldtimers op de zeedijk, met deze keer een lus door Zeeland en een stop in Assenede op het menu.

Martinez

Zondag staat dan weer in het teken van de moderne GT’s, die hun eigen rit hebben. Ook hier staat een spurtje in de Graaf d’Ursellaan op het programma, tussen 12.30 en 13.30 uur. Bondscoach Roberto Martinez mag zo de nieuwe BMW 8-reeks aan het publiek voorstellen. Het concours d’élégance speelt zich dan wel volledig af op de terreinen van de golfclub (betalende toegang), maar de uitreiking vindt op het podium aan de zeedijk plaats. Hier komen de winnende auto’s tussen 16 en 17 uur voorrijden.

Meer info: www.zoutegrandprix.be

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.