Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Zoute Concours d'Elégance

Bericht: Zoute Concours d'Elégance

Een stapje dichter bij wereldniveau

02.10.2017

De Zoute Grand Prix omvat traditioneel ook een schoonheidswedstrijd: de concours d’élégance. Die komt ook dit jaar nog een stapje dichter bij de toppers op wereldniveau.

Gallerij: Bericht Zoute Concours d'EléganceHet is een gegeven: aan het aantal merken dat een delegatie uit zijn museum stuurt, kan je het belang van een evenement afleiden. Dit jaar zijn er opnieuw meer merken die op zoek gaan naar een beker in één van de categorieën.

Alfa Romeo, BMW en Mercedes

Gallerij: Bericht Zoute Concours d'EléganceDit jaar stuurt Alfa Romeo bijvoorbeeld een opmerkelijke delegatie uit zijn Museo Storico in Varese. De spectaculaire Alfa 33 Spider Cuneo concept uit 1971 zal weliswaar uitsluitend te zien zijn in Alfa’s paviljoen, en dus niet in de competitie, 47 jaar na zijn debuut op het Autosalon van Brussel. De sublieme Giulia TZ2 uit 1967 siert wel het gazon van de Zoute golfclub voor de Concours. Hij is één van slechts 12 geproduceerde exemplaren, met een koetswerk uit glasvezel van Zagato.

Gallerij: Bericht Zoute Concours d'EléganceOok Mercedes dingt mee naar de prijzen. Zo brengt het de Model S uit 1927 mee naar het concours, terwijl er anderzijds ook een speciale categorie voor de jarige 300 SL bestaat. Die kent Mercedes al goed, want vorig jaar kreeg een 300 SL de ‘Most Iconic Award’ tijdens de concours.

Nog een andere schoonheid mag kaarsjes uitblazen: de BMW 507 is 60 jaar. BMW brengt onder meer het prototype van de 507 over uit zijn museum in München.

James Bond

Gallerij: Bericht Zoute Concours d'EléganceDe Aston Martin DB5 uit 1964 belooft ook een opgemerkte gast te worden op het concours. Het gaat om een auto zoals gebruikt in de Bond-film ‘Goldfinger’, compleet met gadgets en al. De auto is uitgeleend door het Nederlandse Louwman-museum, één van de mooiste automusea in Europa. Tot slot heeft de Zoute Grand Prix ook tijd voor een hommage aan Ferrari, dit jaar eveneens 70 jaar oud. We zullen dus heel wat knappe Ferrari’s uit privé-collecties te zien krijgen.

Gallerij: Bericht Zoute Concours d'EléganceDe Zoute Concours d’Elégance loopt op 7 en 8 oktober. Een 25-koppige jury looft de prijzen uit. Bij de juryleden is niet alleen de Britse racelegende Derek Bell (vijf overwinningen in Le Mans), maar ook Lous de Fabribeckers, onze landgenoot die de designafdeling leidt van de Italiaanse koetswerkbouwer Touring Superleggera.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.