Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Zoute Concours d’Elégance

Bericht: Zoute Concours d’Elégance

BMW viert met M1 en 507 van Elvis

25.09.2018

Het Concours d’Elégance rond de Zoute Grand Prix (5-7 oktober) in Knokke belooft dit jaar opnieuw een voltreffer te worden. Zo is daar onder meer de BMW 507 van Elvis Presley te zien.

Het Concours d’Elégance vindt dit jaar uitsluitend op het golfterrein plaats. De toegang is betalend (40 euro), maar de kwaliteit van het deelnemersveld is zoals steeds bijzonder hoogstaand.

Gallerij: Bericht Zoute Concours d’EléganceDit jaar hebben we verschillende verjaardagen te vieren in Zoute. Zo is er onder meer een special rond 40 jaar BMW M1, met verschillende M1-modellen. De M1 is bij Belgische verzamelaars erg in trek, er zullen dan ook enkele fraaie exemplaren te zien zijn. Naast de productie M1 komt ook de Procar-racewagen aan bod. Er is dit jaar ook een bijzondere Formule 1-categorie, en we kijken nu al uit naar wat de Martini-categorie te bieden heeft.

Britse traditie

Het Concours brengt 70 jaar Land Rover onder de aandacht, maar heeft ook bijzondere aandacht voor de bijzondere Jaguars: de C-Type, D-Type, E-Type en de moderne F-Type. 70 jaar Porsche mag evenmin ontbreken.

Gallerij: Bericht Zoute Concours d’EléganceEn als absolute ster van de show stuurt BMW Classic de gerestaureerde 507 die ooit nog aan Elvis Presley toebehoorde. The King tikte hem tweedehands op de kop tijdens zijn dienstplicht – de witte 507 bleek daarvoor nog als racewagen gebruikt – maar liet zijn witte exemplaar rood schilderen omdat fans hun adoratie duidelijk maakten met lippenstift op het koetswerk. De wagen werd later in een schuur in de VS gevonden, en terug naar Duitsland gebracht waar hij helemaal naar zijn originele staat is hersteld. Een bijzondere auto die niet zo vaak in het buitenland te zien is.

Het Knokse concours mag trouwens op aandacht van nog meer merken rekenen. Nadat Skoda vorig jaar verraste met de prachtige Popular Monte Carlo uit 1934, komt nu een na-oorlogse Tudor over uit het Skoda-museum in Tsjechië.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.