Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Zelfreinigende lak

Bericht: Zelfreinigende lak

Nissan maakt zichzelf schoon

28.04.2014

Auto’s kunnen steeds meer zelf. Tot de wasbeurt toe willen ze nu al overnemen.

Nissan heeft als eerste een zelfreinigende lak ontwikkeld. Het oppervlak stoot stof, vuiligheid en regenvlekken af. De eerste resultaten zijn succesvol, maar het is nu nog niet bekend of Nissan de lak in productie brengt.

Wel te verkrijgen, is de zelfreinigende achteruitrijcamera. Wie ze al testte, zal beamen dat het camerasysteem bij slecht weer snel nutteloos wordt. Maar in de Note heeft Nissan een convexe lens aangebracht met een sensor die stof herkent. Dat wordt met perslucht van de lens geblazen, terwijl groter vuil met water wordt verwijderd. Een luchtbehandeling zorgt voor een vlekvrij vervolg.

Zonder krassen

Eerder liet Nissan ook al de Scratch Guard Coat zien, die schrammen op de auto in enkele uren of in dagen kon laten verdwijnen. Die lak bleek ook minder gevoelig voor vandalenstreken. Het herstellend effect is drie jaar lang te zien. In optie is het al te verkrijgen in de Murano, de 370 Z en de Infiniti’s. (mg/sp-x)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.