Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW Tiguan XL – Zeg liever ‘Allspace’

VW laat op het Autosalon van Detroit voor het eerst de zevenzitsversie van de Tiguan zien. Die krijgt niet de naam Tiguan XL, maar wel Tiguan Allspace.

Het beeld dat u hier ziet is nog niet de definitieve versie van de VW Tiguan Allspace. Wat u hier ziet is de Tiguan L, de lange versie van de vijfzits-SUV die Volkswagen commercialiseert in China. Maar alles wijst er op dat uiterlijk de Tiguan Allspace krèk dezelfde zal zijn.

Harmonieuze proporties

Dit beeld laat wel al toe om vast te stellen dat VW zich niet tevreden gesteld met wat rekwerk aan de achterkant van de Tiguan. De achterdeuren zijn ook langer geworden om een betere toegang aan boord te faciliteren. De wielbasis neemt dus ook toe, terwijl de zijstijl achteraan groeit om de proporties in balans te houden.

Het Autosalon van Detroit loopt van 8 tot 22 januari, bijna gelijktijdig met het Salon van Brussel dus. Lang zullen we dus niet meer moeten wachten op bijkomende info.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer