IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht VW T-Roc

Bericht: VW T-Roc

Geschikte naam

24.08.2017

Hier is een auto waar velen naar uitkijken: de eerste stads-SUV van Volkswagen: de T-Roc. Net voor zijn publieksdebuut in Frankfurt, heeft VW hem laten zien. Hij belooft veel rock’n’roll.

Gallerij: Bericht VW T-RocVolkswagen heeft zijn eigen interpretatie van de Q2 klaar. Goed nieuws daarbij is dat VW toont dat de knap gestylede Arteon geen ‘one shot’ is. De T-Roc heeft een aangename ‘heb ik iets van u misschien’-uitstraling. Erg leuk, en vooral onverwacht van deze constructeur.

Als een grote

Gallerij: Bericht VW T-RocDe tweede aangename verrassing is het interieur, want daar zien we iets wat we niet gewoon zijn van VW – op timide pogingen in de Up en de Beetle na: KLEUR. Je zou er haast nog eens van naar de badge kijken om zeker te zijn.

Gallerij: Bericht VW T-RocOndanks zijn erg compacte afmetingen (4,23 meter lang) lijkt de T-Roc erg ruim achteraan. VW belooft een koffer van 445 liter. Wat de uitrusting betreft, wordt dit een SUV als een grote, die al de meest recente technologie die VW in de aanbieding heeft op het vlak van geconnecteerde diensten en multimedia in het gamma opneemt. Hetzelfde geldt voor de rijhulpen, waarbij onder meer voetgangersdetectie horen, verkeersbordherkenning, 360-graden camerazicht, actieve rijvakcorrectie en adaptieve cruise-control.

Tot 190 pk

Gallerij: Bericht VW T-RocDe T-Roc zou ook best interessant moeten zijn achter het stuur. VW belooft dynamiek, we wachten af om ons daar zelf een oordeel over te vellen. Het motorenpallet klinkt alvast veelbelovend. Zo is er een 1.0 TSI 115 pk, een 1.5 TSI 150 pk, een 2.0 TSI met 190 pk, een 1.6 TDI met 115 pk en de 2.0 TDI met de 150 pk en 190 pk. Vanaf 150 pk kan zowel bij diesel als bij benzine de DSG7-versnellingsbak worden besteld en vierwielaandrijving (4Motion). Beide kunnen ook samengaan.

De VW T-Roc wordt in november gelanceerd. De tarieven zijn nog niet bekend, maar een basisprijs van 20.000 euro is erg aannemelijk.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.