Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW Sport Coupé Concept GTE – Het nieuwe gezicht van VW

Eèn van de vele attracties op de VW-stand in Genève, w as deze Sport Coupé Concept GTE. Een voorbode van de Passat CC, maar bovenal toont hij het nieuwe gezicht van VW. Dat is allesbehalve anoniem.

De huidige VW Passat is op dat vlak al een aangename verrassing, want diens gezicht is al zeer karaktervol. Mijlenver verwijderd van de VW-stijl die we gewend waren. De Sport Coupé Concept GTE gaat nog een stap verder.

Afwachten

Vergeleken met de Passat, die er achteraan wel nog een behoudende stijl op nahoudt, hebben de designers hier alle gekende waarden op zijn kop gezet. Het wordt vooral zaak van niet te vroeg te juichen, want we hebben bij VW wel vaker ‘waw’ concepts gezien om uiteindelijk veel bravere productieversies te ontmoeten. Maar wanneer wat VW in Genève toonde echt een voorsmaakje is van wat ons te wachten staat, dan is de periode van de saaie VW’s zoals de Golf, wel voorbij. We moeten wachten tot 2016 om te zien wat het wordt, want pas dan lanceert VW de echte opvolger van de Passat CC.

GTE

Het design is niet het enige boeiende aan deze concept, want onder zijn motorkap schuilt ook een nieuwe mechaniek. Het gaat om een hybride systeem dat een V6 TSI combineert met twee elektrische motoren. Een ervan hangt aan de DSG-versnellingsbak, de andere werkt rechtstreeks op de achterwielen. Dat geeft hem vierwielaandrijving, en 380 pk in totaal. 0 tot 100 kan in 5 seconden. Hij zou ook 55 kilometer ver kunnen op alleen elektriciteit, en een gemiddeld verbruik optekenen van 2 l/100 km. We zijn benieuwd wat er van zal komen in 2016.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer