Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW ID. R – Proeven van Groene Hel

De volledig elektrisch aangedreven VW ID. R jaagt op het ronderecord op de oude Nürburgring, ook bekend als de Groene Hel. De eerste testsessie is net achter de rug.

Begin dit jaar maakte Volkswagen bekend dat het een nieuw hoofdstuk aansnijdt voor zijn elektrische ID. R racewagen. Nadat hij al de snelste tijd neerzette in de Pikes Peak klimkoers in de Verenigde Staten in 2018, heeft VW nu een nieuwe uitdaging gevonden voor auto en piloot, de Fransman Romain Dumas.

Welke tijd?

Om de lancering van zijn elektrische ID. 3 productiewagen te ondersteunen, gepland voor 2020, wil VW binnenkort de kracht van zijn batterijauto aantonen op de Nürburgring. Het record voor elektrische auto’s op de mythische oude Nürburgring, een rollercoaster van 20 kilometer lang, bedraagt momenteel 6’45”009. Er is weinig twijfel dat de VW ID. R dat zal halen, de vraag is vooral hoe groot of klein het verschil zal zijn met de 5’19”55 die Porsche in 2018 als absoluut snelste tijd ooit op de Nürburgring liet neerzetten.

Aanpassingen

Ten opzichte van de Pikes Peak

De recordpoging staat deze zomer gepland.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer