Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht VW en Porsche kruisen de degens in Goodwood

Bericht: VW en Porsche kruisen de degens in Goodwood

Om ter snelst op de heuvel

09.07.2018

VW brengt zijn winnaar van de jongste Pikes Peak naar het Festival of Speed. Met als doel ook daar de snelste te zijn. Alleen zit er stevige concurrentie uit eigen huis aan te komen, want ook Porsche is aanwezig met de 919 Evo.

Gallerij: Bericht VW en Porsche kruisen de degens in GoodwoodHet is niet alleen een demoritje dat Romain Dumas op het Britse Goodwood Festival of Speed (12 – 15 juli) wil maken. De VW I.D. R Pikes Peak trekt naar de heuvel van het domein van de Duke of Richmond, voorheen de Earl of March, maar hij is een sport hoger geklommen op de adellijke ladder en mag zich na het overlijden van zijn vader voortaan graaf noemen. Volkswagen wil er het record voor elektrische auto’s scherper stellen.

Dat record bedraagt 47,34 seconden, en staat op naam van Jonny Cocker in een Lola-Drayson. Maar de VW I.D. R Pikes Peak heeft op de heuvelklim naar Pikes Peak al zijn snelheid bewezen door het record van Sébastien Loeb in de Peugeot 208 T16 aan flarden te rijden. Dus moet het absolute record van 41,6 seconden (Nick Heidfeld in een McLaren F1) ook binnen de mogelijkheden liggen.

Porsche

Gallerij: Bericht VW en Porsche kruisen de degens in GoodwoodEn dan wordt het moeilijker, want ook Porsche komt naar Goodwood met een recordbreker: de 919 Evo waarmee Timo Bernhard onlangs de snelste tijd ooit zette op de Nordschleife van de Nürburgring. Je kan er donder op zeggen dat ook Porsche een recordrun wil neerzetten, ook al heeft het merk dat nog niet officieel bevestigd.

Op papier is de strijd al gestreden: VW heeft ‘maar’ 680 elektrische pk’s in te brengen, daar waar Porsche 1.160 pk aan gecombineerd vermogen van de elektrische motor en de benzinemotor mag voorleggen. Toch zijn we nu al benieuwd naar het resultaat van deze broederstrijd.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.