Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW Arteon – Heibel binnen de familie

Nauwelijks een week nadat VW het einde aankondigde van de productie van de (ex-Passat) CC, is hier al de opvolger: de Arteon. Wat moet men daar binnen de familie van denken?

Wie dacht dat het einde van de Phaeton in 2016 ook het einde betekende van de erg luxueuze VW’s, had het dus niet bij het rechte eind. Want deze grote vierdeurs fastback die Volkswagen in maart in Genève laat zien, moet de fakkel overnemen.

En Audi dan?

Voorlopig laat VW alleen nog maar deze schets van de Arteon zien, waaruit duidelijk wordt dat we een nieuwe evolutie te zien krijgen bij VW’s design, voortvloeiend uit de jongste Passat en Tiguan. Hij straalt meer assertiviteit uit en lijkt weinig te verschillen van de Sport Coupé Concept die Volkswagen in 2015 presenteerde.

Wanneer we naar de toekomstige rivalen van de VW Arteon kijken, denken we eerst en vooral aan de… Audi A7 Sportback. OK, vier ringen hebben nog altijd meer prestige dan de VW-badge. Maar indien alles volgens plan verloopt, zou deze VW visueel wel eens interessanter kunnen zijn. Zelfs wanneer VW niet dezelfde exclusiviteit nastreeft als met de Phaeton, die bijna met de hand werd vervaardigd, dan zullen de kwaliteit en de technologie weinig verwijderd zijn van die van Audi.

Dat belooft dus een interessante lancering te worden…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer