Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volvo XC40 – Gentse fabriek start productie

De Volvo XC40 kan aan zijn veroveringstocht van de wereld beginnen. In de Gentse Volvo-fabriek is het eerste exemplaar net van de band gerold.

Voor Volvo Car in Gent is de productiestart van de XC40 op 22 november uitstekend nieuws, want dit segment zit in de lift waardoor het op middellange en langere termijn een garantie betekent voor de fabriek. Volvo investeerde al zwaar in de ombouw van zijn fabriek in Gent om de productie van de XC40 voor te bereiden. Er kwam 8.000 vierkante meter bij om de carrosseriedelen te verwerken, en 363 van de meest gesofisticeerde robots zijn geplaatst.

CMA

De XC40 wordt uitsluitend in Gent geproduceerd, en in China voor de markt aldaar. De XC40 is meteen ook de eerste auto op Volvo’s nieuwe CMA-platform, waarrond de hele 40-familie zal worden geassembleerd.

De in Gent geproduceerde XC40’s zijn vooral bedoeld voor de westerse markten, zoals voorheen ook het geval was met de XC60 van de vorige generatie. Daarnaast produceert Volvo in Gent nog steeds de V40, de S60 en de V60. De ‘Made in Belgium’ Volvo’s zijn dus nog lang de wereld niet uit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer