Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Volvo XC40

Bericht: Volvo XC40

Gentse fabriek start productie

23.11.2017

De Volvo XC40 kan aan zijn veroveringstocht van de wereld beginnen. In de Gentse Volvo-fabriek is het eerste exemplaar net van de band gerold.

Bericht Volvo XC40Voor Volvo Car in Gent is de productiestart van de XC40 op 22 november uitstekend nieuws, want dit segment zit in de lift waardoor het op middellange en langere termijn een garantie betekent voor de fabriek. Volvo investeerde al zwaar in de ombouw van zijn fabriek in Gent om de productie van de XC40 voor te bereiden. Er kwam 8.000 vierkante meter bij om de carrosseriedelen te verwerken, en 363 van de meest gesofisticeerde robots zijn geplaatst.

CMA

Bericht Volvo XC40De XC40 wordt uitsluitend in Gent geproduceerd, en in China voor de markt aldaar. De XC40 is meteen ook de eerste auto op Volvo’s nieuwe CMA-platform, waarrond de hele 40-familie zal worden geassembleerd.

De in Gent geproduceerde XC40’s zijn vooral bedoeld voor de westerse markten, zoals voorheen ook het geval was met de XC60 van de vorige generatie. Daarnaast produceert Volvo in Gent nog steeds de V40, de S60 en de V60. De ‘Made in Belgium’ Volvo’s zijn dus nog lang de wereld niet uit.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.