Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volvo V90 – Gelukkig gelooft Volvo nog in breaks

Volvo’s productoffensief is in volle gang. Na de XC 90 vorig jaar en de onthulling van de S90, is nu ook de V90 klaar, een grote luxebreak.

Volvo had de V90 tot volgende week geheim willen houden, maar een internetlek besliste er anders over. In elk geval, donderdag krijgen we de V90 live onder ogen in Zweden en kunnen we u meer info geven. Maar de eerste foto’s willen we u nu niet ontnemen.

Volvo = break

De V90 is de derde Volvo op het nieuwe SPA-platform. Hij vervolledigt Volvo’s 90-familie. “Vraag mensen aan welk merk ze denken bij een break en ze zullen ons noemen”, zegt CEO Hakan Samuelsson. “We zijn er fier op dat we die traditie kunnen verderzetten met de Volvo V90.”

De V90 zet het strakke lijnenspel verder dat Volvo introduceerde met de XC 90 en met zijn eerdere concept cars. Maak vooral uw eigen gedacht op, maar volgens ons is dit een verdomd stijlvolle break.

Hybride

Op details is het nog wachten tot volgende week. Volvo belooft semi-autonoom rijden, veiligheidsdetectie van grote dieren en rugbescherming wanneer de auto in de gracht gaat. We mogen ons aan een krachtiger viercilinder diesel verwachten en een T8 hybride met 410 pk. Die zou 50 kilometer ver kunnen raken op elektrisch vermogen en hij wist ons al in de zware XC 90 te verbazen.

Maar meer nieuws dus volgende week. Volvo wil tegen 2019 zijn volledige line-up vernieuwd hebben. Ook de 60-familie krijgt het SPA-platform en zal in de Zweedse Volvofabriek worden gebouwd. De nieuwe 40-modellen krijgen het CMA-platform en zullen in de Gentse Volvofabriek geassembleerd worden. De eerste telg daarvan, de XC 40 compacte SUV, verwachten we eind 2017.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer