Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Volvo S60

Bericht: Volvo S60

Made in USA

20.06.2018

Of je daar op dit moment fier op moet zijn, is een andere vraag. Maar feit is: met de Volvo S60 hebben we voor het eerst een ‘made in USA’ Volvo.

Volvo heeft net zijn eerste fabriek in de Verenigde Staten ingehuldigd, in Charleston (Zuid-Carolina). Die fabriek krijgt het grote SPA-platform toebedeeld. In eerste instantie zal Volvo er in de opstartfase de S60 produceren, vanaf deze herfst. Maar vanaf 2021 volgt ook de volgende generatie van de XC90, bestemd voor de Amerikaanse markt en voor export.

Geen diesel meer

Gallerij: Bericht Volvo S60Terug naar de nieuwe S60. We hebben u net nog onze eerste indrukken van de V60 uit de doeken gedaan. Maar in tegenstelling tot de V60 zal Volvo in de S60 voor het eerst geen enkele dieselmotor meer aanbieden. De focus verschuift naar hybride.

Het voordeel hier? Met de plug-in hybride T6 Twin Engine (340 pk) en T8 (400 pk) beschikt Volvo over vierwielaandrijving die de rijdynamiek ten goede moet komen. Volvo-CEO Hakan Samuelsson geeft alvast aan dat de nieuwe S60 meer een driver’s car moet zijn. Hopelijk heeft de vorige Volvo S60 Polestar op dat vlak een erfenis na te laten. Naast de hybride motoren biedt Volvo ook klassieke 2-liter turbobenzines aan, de T5 (250 pk) en de T6 (310 pk). Later volgt nog een basisaanbod.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.