Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Volvo S60 Cross Country

Bericht: Volvo S60 Cross Country

Nou breekt m’n klomp

08.01.2015

Tot nu toe associeerden we de vrijetijdsbreaks steeds met… nu ja, breaks. De Audi Allroad, de Skoda Scout, de Volvo XC 70. Laat het nu net dat laatste merk zijn dat ruimte ziet om zijn Cross Country-trucje ook met de S60 uit te halen.

Nee, de S60 Cross Country is geen première voor het autosalon van Brussel. Volvo probeert vooral een nieuwe doorbraak in de Verenigde Staten te forceren, en houdt deze primeur dus voor het gelijktijdig met Brussel lopende Salon van Detroit.

Gallerij: Bericht Volvo S60 Cross CountryVolvo bereidde het pad voor de S60 Cross Country voor met de gelijknamige V60. De berline neemt diens stoere wielkastverbreders over, wat hem een geheel eigen karakter geeft. Zeker omdat hij ook 2,5 cm meer veerweg heeft dan een gewone S60. Vierwielaandrijving hoort er natuurlijk ook bij, maar Volvo wil hem ook met alleen voorwielaandrijving commercialiseren om de prijs te drukken.

190 pk

Als eerste motor krijgt hij de D4 met 190 pk en voorwielaandrijving, terwijl de vierwielaandrijving voorbehouden is voor de D5 vijfcilinders. Hij komt met 18-duims velgen met een hoger profiel voor de banden. Dat kan in de stadsjungle ook handig zijn. De prijs is nog niet bekend op dit moment. Tegen juli moeten de eerste klanten hem in ontvangst kunnen nemen. Al is de vraag of een lagere prijs wel zal opwegen tegen de handiger koffer in een V60 Cross Country.

De S60 Cross Country zal overigens in de Gentse Volvofabriek worden geassembleerd. De productie start nog dit voorjaar.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.