90ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Volvo op Salon 2012

Bericht: Volvo op Salon 2012

Iemand stroom nodig?

10.01.2012

Trouwe lezers als jullie zijn, weten jullie ongetwijfeld dat Volvo druk doende is met de ontwikkeling van elektrische wagens. Dat tonen de Zweden op hun stand in Brussel.

Gallerij: Bericht Volvo op Salon 2012 Volvo pakt fier uit met één van de 250 elektrische C30’s, proefmodellen waarmee Volvo in echte omstandigheden ervaring opdoet. Brengen we nog even in herinnering dat het hier gaat om een project tussen Siemens en Volvo dat in de Belgische vestigingen van beide bedrijven is ontstaan.

We blijven bij elektriciteit met de V60 PHEV Concept (Plug-In Hybrid Electric Vehicle). Zoals zijn naam aangeeft, gaat het hier om een elektrische hybride V60, die aan het stopcontact kan worden opgeladen. Een techniek die ook in andere Volvo’s zal worden toegepast. Zo stelde Volvo onlangs een gelijkaardige XC60 voor.

Volvo’s visie sluit nauw aan bij die van Peugeot en Citroën, want ook hier gaat het om een dieselmotor die de voorwielen aandrijft en een elektrische motor aan de achterwielen.

Gallerij: Bericht Volvo op Salon 2012 Natuurlijk toont Volvo in Brussel ook de recent gefacelifte V70, XC70 en S80. En daarnaast de bekende drivE-modellen, met een CO2-uitstoot van 99 gram voor de C30, S40 en V50. Toch jammer dat de federale premies er niet meer zijn.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Volvo

Klik hier en zoek uw occasie Volvo tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Volvo, en een selectie van tweedehandse Volvo’s.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.