Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Volvo onderzoekt uitbreiding Gentse fabriek

Bericht: Volvo onderzoekt uitbreiding Gentse fabriek

Volvo brengt nieuwe V60 naar Gent… en denkt aan Lynk & Co

29.11.2017

Lynk & Co, een submerk van Volvo-eigenaar Gheely, onderzoekt of het auto’s in de Gentse Volvofabriek kan assembleren. Intussen is ook duidelijk dat de nieuwe V60 ook in Gent van de band zal rollen.

Bericht Volvo onderzoekt uitbreiding Gentse fabriekDat Gent op tafel ligt om Europese Lynk & Co-modellen te assembleren, ligt voor de hand. Volvo ontwikkelde het CMA-platform dat het gebruikt voor de nieuwe XC40 samen met Gheely. Zo is het onderstel van de Lynk & Co 01 SUV identiek aan dat van de XC40. De verkoop voor de Chinese markt is net gestart, de productie start binnenkort.

België en Amerika

Maar Lynk & Co wil ook in Europa en in de Verenigde Staten voet aan de grond krijgen. En dan zou het goedkoper zijn om plaatselijk te produceren. “Daarbij onderzoeken we of productie kan in Gent en in de nieuwe Volvo-fabriek in de Verenigde Staten”, laat Lynk & Co-topman Alain Visser weten in een interview aan Reuters.

Nieuwe V60

Bericht Volvo onderzoekt uitbreiding Gentse fabriekMark De Mey, woordvoerder van de Gentse Volvofabriek, wil alleen bevestigen dat momenteel onderzocht wordt of Lynk & Co-modellen in Gent van de band zouden kunnen lopen. Wel is nu ook duidelijk dat Volvo in Gent de nieuwe V60 zal produceren in 2018, op basis van een verkleind SPA-platform dat ook onder de XC60 en de 90-reeks te vinden is. “Maar het gaat om een tijdelijke oplossing van twee jaar om de collega’s in Zweden bij te staan, die ook de V60 en de nieuwe S60 in Torslanda zullen assembleren.”

Bericht Volvo onderzoekt uitbreiding Gentse fabriekIndien Gent in 2019 zowel de XC40, de nieuwe V60 als de Lynk & Co-SUV mag produceren, dan is de kans groot dat de Gentse fabriek in zijn huidige vorm deze productie-aantallen niet aan kan. Volgens Volvo wordt effectief onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de fabriek te doen groeien en welke (positieve) gevolgen dit zou hebben op de tewerkstelling.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.