Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volvo met S60 in WTCC 2016 – Opnieuw in de race

Volvo laat zich opnieuw zien in het wereldkampioenschap voor toerwagens, WTCC. Polestar Cyan Racing start daar volgend jaar met twee S60’s.

Nu Volvo Polestar heeft ingelijfd om zijn sportieve ambities waar te maken, mag er opnieuw wat sport op het menu komen. Helemaal nieuw is dat niet, Volvo startte twee jaar geleden met een campagne in de Australische V8 Supercars die het merk daar een nieuw imago geeft.

Bovendien, Volvo is helemaal geen vreemde in de racerij. Al in de jaren ‚80 maakte het merk - via het Belgische RAS team nog wel - met de 240 turbo de circuits onveilig. In 1985, 30 jaar geleden, won Volvo zo het Europees kampioenschap. Later volgden nog episodes in het Brits toerwagenkampioenschap BTCC, met de 850 break en de S40. Daarna reed Volvo nog in het ETCC met de C30 en in 2011 was er nog een poging in het WTCC.

‚2016 is een leerjaar’

Nu keert Volvo onder de vlag van Polestar terug. Het team wordt gerund door Cyan Racing, dat samen met Polestar al Volvo’s met succes liet racen in het Zweeds toerwagenkampioenschap.

De nieuwe S60 krijgt een 2.0 viercilinder turbomotor met 400 pk. ’2016 wordt een leerjaar’, zegt Christian Dahl van Cyan Racing. ‚Maar dit is een langetermijnproject, de wereldtitel naar Zweden halen is ons doel.’

Piloten Thed Björk, Fredrik Ekblom en Robert Dahlgren doen deze winter het testwerk, de namen van de piloten voor 2016 worden pas later bekendgemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer