Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Volvo gaat helemaal elektrisch met Polestar

Bericht: Volvo gaat helemaal elektrisch met Polestar

Polestar wordt Zweedse Tesla

21.06.2017

Volvo verandert het geweer van schouder en slaat een nieuwe richting uit met Polestar. Dat mag helemaal op zichzelf elektrische sportieve auto’s bouwen. Polestar moet zo de Zweedse Tesla worden.

Polestar, dat waren tot nog toe de sportieve Volvo’s. Met de S60 en de V60 Polestar had het Zweedse performancemerk zich nog maar net goed op de kaart geplaatst als concurrent voor AMG, M of RS.

Overlap

Bericht Volvo gaat helemaal elektrisch met PolestarVolvo, dat Polestar volledig in handen heeft, besliste nu om een nieuwe richting uit te gaan. Polestar zal als een merk op zichzelf optreden, en zich volledig toespitsen op sportieve elektrische auto’s. Dat hoeven geen Volvo’s te zijn, al is dat kans wel groot dat er een overlap is met Volvo’s eigen elektrische modellen, die er vanaf 2019 aan komen.

Designer wordt CEO

Bericht Volvo gaat helemaal elektrisch met PolestarNog opvallend nieuws: de nieuwe CEO van Polestar is Thomas Ingenlath. De Duitser was designchef bij Volvo, en verantwoordelijk voor de nieuwe 90-familie, de XC60 en binnenkort de XC40. Daarmee is het grootste deel van zijn werk bij Volvo eigenlijk afgerond. Hij wordt aan het hoofd van design opgevolgd door Robin Page, verantwoordelijk voor het interieurdesign bij Volvo. Volvo’s communicatiebaas Jonathan Goodman wordt de nieuwe COO (chief operating officer) bij Polestar.

Welke modellen Polestar zo zal maken, komen we pas dit najaar te weten. Hoe het verder zit met sportieve Volvo’s, is voorlopig niet bekend. Evenmin is duidelijk wat de gevolgen zijn van deze beslissing voor Volvo’s deelname aan het WTCC-kampioenschap.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.