Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Volvo CMA Concepts

Bericht: Volvo CMA Concepts

Wen er al maar aan, dit wordt de nieuwe kleine Volvo

18.05.2016

Volvo laat twee concept cars zien, de voorlopers van de nieuwe generatie kleine Volvo’s. De jeep wordt in 2017 de XC40, de andere kan de nieuwe S40 worden.

Gallerij: Bericht Volvo CMA ConceptsVolvo heeft zijn kleine modellen quasi klaar. De CMA concepts die het merk in Göteborg voorstelde, geven al een zeer getrouw voorproefje van wat de XC40 en vermoedelijk de S40 zullen worden. De XC40 komt al midden 2017 in productie in de Gentse Volvofabriek, de enige die modellen op het compacte CMA-platform zal bouwen.

Samen met Geely

Gallerij: Bericht Volvo CMA ConceptsVolvo is bijzonder fier dat het nog helemaal zelf zijn platform voor de opvolger van de huidige V40 mocht maken. “Hierdoor hebben we geen toegevingen moeten doen en kunnen we een echte premiumauto in deze klasse aanbieden”, zegt Volvo-CEO Hakan Samuelsson. Volvo ontwikkelde wel het platform samen met zijn Chinese eigenaar Geely, die er zelf modellen op zal baseren. “Hierdoor hebben we kosten kunnen delen en dus de kosten voor ons drukken.”

Spectaculair

Gallerij: Bericht Volvo CMA ConceptsZe zien er alvast spectaculair uit, die nieuwe kleine Volvo’s. “Iedereen vroeg me of de kleine auto’s gewoon gekrompen versies van de 90-serie zouden worden”, zegt designbaas Thomas Ingenlath. “Dit is mijn antwoord.” De juiste afmetingen geeft Volvo nog niet vrij, maar zowel de concept 40.1 (de SUV) als de 40.2 (de sedan/hatchback) lijken groter dan het gemiddelde in de klasse. Het verschil tussen de XC40 en de huidige XC60 lijkt niet zo heel groot. Wel zie je een iets kleinere koffer.

Hybride en elektrisch

Gallerij: Bericht Volvo CMA ConceptsVolvo biedt de CMA-modellen al zeker aan met 1.5 driecilindermotoren, gebaseerd op de eigen 2.0 viercilinder. Daarnaast komt een hybride T5, met benzinemotor en elektrische motor die samen 250 pk kunnen ontwikkelen. Hij raakt 50 kilometer ver op batterijkracht. Na 2019 komt er ook een volledig elektrische variant, die theoretisch 350 kilometer ver raakt.

De nieuwe kleine Volvo’s krijgen de internetmogelijkheden van de grote, net als het infotainmentsysteem. Ook snufjes als semi-autonoom rijden tot 130 km/u zullen aanwezig zijn.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.