Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Volvo C30

Bericht: Volvo C30

Volvo helpt Flanders Drive bij draadloos laden

23.05.2011

Volvo stelt een elektrische auto ter beschikking waarmee Flanders Drive zijn proeven in draadloos laden kan verderzetten.

Flanders Drive is het door de Vlaamse regering gesteunde auto-onderzoekscentrum. Een van de stokpaardjes van Flanders Drive is draadloos laden via inductie. Vergelijk het met de manier waarop een elektrische tandenborstel wordt bijgeladen. Alleen wil Flanders Drive grote laadplaten in het wegdek voorzien, waarlangs de batterijen van de auto’s die erop staan, kunnen worden bijgeladen. Het zou toepassingen kunnen vinden op publieke parkeerplaatsen of op de opritten van eigenaars van elektrische auto’s.

Laden in 1 uur 20 minuten

Volvo C30Volvo stelt nu een C30 Electric ter beschikking van Flanders Drive, dat ermee aan het testen kan slaan. Naast Volvo stappen ook busbouwer Van Hool en trein- en trambouwer Bombardier in het programma. Volgens de eerste berekeningen zouden de batterijen van de Volvo in 1 uur en 20 minuten kunnen worden opgeladen, op voorwaarde dat ze volledig leeg zijn.

Concurrentie

Flanders Drive is maar èèn van vele instellingen en bedrijven die wereldwijd onderzoek ondernemen naar draadloos laden. Tot nu toe is er nog geen eengemaakt standaardprocedure, en is nog niemand er in geslaagd een werkbaar en betaalbaar productiemodel te ontwikkelen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.