88ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Volvo C30 en BMW 1-serie

Bericht: Volvo C30 en BMW 1-serie

Volvo en BMW onder stroom

05.01.2010

Zowel Volvo als BMW tonen op het autosalon van Detroit in januari twee 100 procent elektrische prototypes, in de vorm van deze C30 en de Concept ActiveE op basis van een 1-serie.

BMW zet de ontwikkeling van de waterstofauto op een lager pitje. “Elektriciteit maakt absoluut deel uit van onze Efficient Dynamics-strategie”, klinkt het nu bij BMW. De Concept ActiveE beschikt over lithium-ion batterijen die een elektrische motor voeden. Die is goed voor een begrensde top van 145 km/u en een rijbereik van 240 km. De gewichtsverdeling benadert BMW’s ideale 50/50-verhouding, maar het totaal gewicht loopt wel op tot 1.800 kg. In 3 uur kan de batterij volledig worden opgeladen.

Volvo gooit zijn elektrische C30 in tegenstelling tot BMW wel al voor de leeuwen. Een testvloot van 50 wagens zal uitrukken in 2011. De elektrische C30 haalt 130 km/u en heeft een bereik van 150 kilometer. De laadtijd van de lithium-ion batterijen bedraagt 8 uur. De ontwikkeling van de elektrische auto lijkt plots in een stroomversnelling te komen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.