Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Volvo C30 Electric

Bericht: Volvo C30 Electric

Siemens krijgt eerste elektrische Volvo overhandigd

05.10.2011

Siemens mocht de sleutel van zijn eerste elektrische Volvo C30 ontvangen. Een samenwerking waar meer achter schuilgaat.

Volvo en Siemens werken wereldwijd samen aan de ontwikkeling van elektrische Volvo’s. Een samenwerking die zijn oorsprong in België vond. Het was bij de voorstelling van onze eigen plannen voor een elektrische mobiliteitstoekomst, dat we met Volvo Cars Belgium zijn gaan praten”, legt Siemens CEO André Bouffioux uit. Die samenwerking is over de grenzen getild, en leidde tot een akkoord onder de moederhuizen, waarbij Siemens aandrijfcomponenten voor elektrische Volvo’s helpt ontwikkelen.

Made in Belgium?

Bericht Volvo C30 ElectricDeze C30 maakt deel uit van een wereldwijde testvloot, die Volvo ervaring moet helpen opdoen om een compacte elektrische auto in serieproductie te nemen. Maar ook bedrijfseconomisch is het belang van de test groot, want zowel de Belgische Volvofabriek in Gent als de Siemenstak in Drogenbos hopen de productie van de elektrische C30 naar ons land te kunnen halen. De C30 rolt momenteel al van de band in Gent, maar voor de inbouw van de elektrische componenten gaat hij op de boot naar Zweden. Er is nog geen definitieve beslissing over de productieplek.

Overheidssteun

Siemens en Volvo kunnen voor dit project rekenen op steun uit het Innovatiefonds van de Vlaamse overheid. Daarmee helpt Siemens deels zijn grote mobiliteitsproject financieren. Op zijn site in Drogenbos is voor 10.000 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst, goed om 4 miljoen elektrische kilometers te rijden”, zegt Bouffioux. 90% van de verplaatsingen van onze werknemers kunnen elektrisch gebeuren.” Bouffioux geeft nog mee dat de overheidssteun meegenomen was, maar dat ze geen grote invloed gespeeld heeft in de realisatie van het project. Het gaat hoe dan ook om een miljoenenproject.”

Klik hier voor alle nieuws over het merk Volvo

Klik hier en zoek uw occasie Volvo C30 Electric tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Volvo C30 Electric, en een selectie van tweedehandse

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.