Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Volkswagen

Bericht: Volkswagen

Keert de pompverstuiver terug?

16.09.2010

VW en Audi hebben nog maar net de kletterende pompverstuivers ingeruild voor common rail. Maar in de schaduw werkt de ‘Pümpeduse’ aan een comeback.

Het nieuws komt van het Duitse vaktijdschrift ‘Automobil Industrie’: onderdelenproducent Continental werkt hard om de voordelen van pompverstuivers te verbeteren en de nadelen weg te werken. De ‘Pümpeduse’ was in 1998 het Duitse antwoord op de Italiaanse common rail (1997). Maar de pompverstuivers bleken hoge herstelkosten en lawaai als voornaamste minpunten mee te druigen, en struikelden uiteindelijk over de strengere uitstootnormen.

Verschil

Waar een common rail de brandstofdruk gelijk houdt in de hele inspuitingsrail voor alle cilinders, kan de pompverstuiver per cilinder een gepaste inspuitdruk geven. In de praktijk bleken de pompverstuivers lekker krachtig en bijzonder spaarzaam, maar de Euro 5-uitstootnormen werden hen fataal.

Tot nu, met Euro 6 aan de horizon. Continental zou nu omzeggens klaar zijn met een voor middenklassers betaalbare pompverstuivertechniek, die aan de Euro 6-norm beantwoordt. Het verbruik zou nog 9 to 15 procent omlaag kunnen, en uit de uitlaat zouden nog nauwelijks partikels en stikstofoxiden ontsnappen. Al in 2012 zouden volgens ‘Automobil Industrie’ opnieuw pompverstuiver diesel VW’s van de band kunnen rollen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.