Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volkswagen T-Prime Concept GTE – De volgende Touareg is klaar

Volkswagen laat op het Autosalon van Bejing deze T-Prime Concept zien. Die is niet alleen de voorbode van een nieuwe Touareg, maar van een heel nieuwe familie SUV’s.

Volkswagen heeft een groot SUV-offensief gepland, dat nog maar net begonnen is met de nieuwe Tiguan.

In Bejing liet VW deze T-Prime Concept GTE zien, die eigenlijk al grotendeels verraadt hoe de nieuwe Touareg zal ogen. Tussen Tiguan en Touareg wil VW nog een tussenmodel posteren voor China en de Verenigde Staten. De nieuwe Touareg deelt zijn technische basis met de Audi Q7 en de Bentley Bentayga. Onder de Tiguan bevestigt VW nu de komst van een SUV in de Golf-klasse, op basis van de T-ROC concept. De T-Cross Breeze die we in Genève nog zagen, is dan weer de voorbode van een SUV in de Polo-klasse.

Hybride

VW zal de nieuwe Touareg ook van een hybride variant voorzien, maar dan met GTE-badge en dus met flink wat vermogen. Het merk spreekt zelf van 381 pk en 50 kilometer elektrisch rijbereik. Een benzinemotor met 244 pk zou een tanden vormen met een elektrische motor van 135 pk.

Vernieuwend interieur

De boordplank ziet er vooruitstrevend uit, wat een klein mirakel is gezien de bekende VW-soberheid. Volkswagen zelf heeft het over een Curved Interaction Area. In de concept laat de achttrapsautomaat zich bedieningen via scrollbewegingen, al is dat laatste vast nog science fiction. Maar de aanraakschermen en drukgevoelige oppervlakken, dat zou allemaal perfect in de praktijk kunnen worden omgezet. De nieuwe VW Touareg staat gepland voor 2019.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer