Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht VLN 2017, exotica op de Nürburgring

Bericht: VLN 2017, exotica op de Nürburgring

Topsport

28.03.2017

Op de oude Nürburgring is het nieuwe VLN-seizoen op gang getrapt, waarbij Porsche, Bentley, Audi en Mercedes het in de Groene Hel opnieuw rechtstreeks tegen elkaar opnamen. Porsche trok aan het langste eind.

Gallerij: Bericht VLN 2017, exotica op de NürburgringDe VLN-endurance races op de oude omloop van de Nürburgring zijn aartsmoeilijk, er is geen marge voor fouten. Dat mocht ook onze landgenoot Laurens Vanthoor ondervinden, die met de Falken-Porsche nog kans maakte op de overwinning. Maar met nog 10 minuten te gaan, eindigde de Porsche in het decor, onder druk gezet door een andere Porsche.

Franse overwinning

Het WRT-team van Audi mocht zich de beste Belgische vertegenwoordiger noemen, met de plaatsen 4 en 5 in het eindklassement. Het was de Manthey-Porsche 911 GT3 R met de volledig Franse (fabrieks)bemanning Dumas-Pilet-Makowiecki die het uiteindelijk haalden, van een Bentley en een Audi R8. Nico Verdonck had in zijn Bentley Continental GT3 ook lang uitzicht op een podiumplek, tot technische problemen hem terugsloegen.

2 keer op het podium

Gallerij: Bericht VLN 2017, exotica op de NürburgringDe hardste werker was ongetwijfeld Vincent Radermecker, die zowel ingeschreven stond in de Opel Astra OPC Cup als dat hij de Hyundai i30 zijn debuut gaf. In beide klasses eindigde Radermecker op het podium. Iets wat overigens ook Volker Strycek kan zeggen. De OPC-legende deed zelfs nog iets beter door met de Astra OPC Cup zijn klasse te winnen en datzelfde nog eens over te doen met de Opel Manta. Jawel, een Opel Manta. Alleen op de Nordschleife kan die nog samen in een wedstrijd aantreden met een Bentley.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.