Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Verkoopscijfers 2017

Bericht: Verkoopscijfers 2017

Fiesta onttroont Golf (even)

07.05.2017

Voor het eerst sinds maart 2010 is de VW Golf niet meer de bestverkochte auto van Europa. Die eer gaat naar de Ford Fiesta, al zal dat waarschijnlijk niet lang duren.

Met 47.263 Fiesta’s zag Ford in het eerste kwartaal van 2017 de verkoop met liefst 11 procent stijgen. Tegelijk daalde de verkoop van de Golf met 16,9 procent, wat overeenkomt met 46.795 verkochte Golfs. Waarmee de Golf even zijn kroon moet afstaan.

Kortingen

Bericht Verkoopscijfers 2017Even, want er zijn wat omstandigheden in het spel. Zo is om te beginnen de facelift van de VW Golf nog maar net uitgerold, waardoor flink wat klanten hun aankoopbeslissing hebben uitgesteld. Ook voor de Fiesta staat er binnenkort een nieuw model op het programma, maar hier hebben de grote kortingen op het huidige model duidelijk meer effect gehad dan bij Volkswagen.

Ongetwijfeld zal de Golf-verkoop opnieuw aanzwengelen, om opnieuw zijn vertrouwde plaats in te nemen. Al kan de Fiesta met flink wat nieuwe modelvarianten in de nieuwe generatie de Golf wel eens dichter op de huid zitten dan voorheen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.