Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Veiling Citroën Heritage – Citroën-museum ruimt op: 63 auto’s te koop

Het Citroën conservatorium verhuist naar een kleinere locatie. Hierdoor moet het officiële Citroën-museum schoonmaak houden in zijn collectie. 63 auto’s gaan via een veiling in de verkoop.

Binnenkort moet Citroën Heritage, ook wel bekend als het Conservatoire Citroën, weg uit Aulnay-sous-Bois, nabij Parijs. Natuurlijk gaat het niet om de echte kroonjuwelen, maar wel om modellen waar het Conservatoire er verschillende van heeft, maar ook om concept-cars. Belangrijk daarbij is dat Citroën de auto’s vooral bij gepassioneerde liefhebbers van het merk wil zien belanden. Daarom zijn de schattingen voor de online veiling op 10 december beperkt gehouden: tussen 1.000 en 20.000 euro.

Concepts

De definitieve lijst wordt pas op 20 november online gegooid. Wel is duidelijk dat er auto’s tussen zitten die gedeeltelijk of niet gerestaureerd zijn, en voor de concepts is natuurlijk geen wegtoelating. Citroën verkoopt enkele Mehari’s met vierwielaandrijving, een CX Pallas, een BX GTI racewagen, een Ami6, een DS3 in de kleuren van Olympique Marseille, en andere.

Bij de concepts hoort de Pluriel Concept uit 1999 waaruit de C3 Pluriel volgde, een coupé Berlingo, de C4 Coupé R-Pur naast nog tal van andere.

Het veilinghuis Leclere (www.leclere-mdv.com) organiseert deze virtuele veiling. Het is wel mogelijk de auto’s te bezichtigen op zaterdag 9 december in de voormalige Citroën-fabriek in Aulnay Sous Bois.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer