Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Veiling Citroën Heritage

Bericht: Veiling Citroën Heritage

Citroën-museum ruimt op: 63 auto’s te koop

08.11.2017

Het Citroën conservatorium verhuist naar een kleinere locatie. Hierdoor moet het officiële Citroën-museum schoonmaak houden in zijn collectie. 63 auto’s gaan via een veiling in de verkoop.

Gallerij: Bericht Veiling Citroën HeritageBinnenkort moet Citroën Heritage, ook wel bekend als het Conservatoire Citroën, weg uit Aulnay-sous-Bois, nabij Parijs. Natuurlijk gaat het niet om de echte kroonjuwelen, maar wel om modellen waar het Conservatoire er verschillende van heeft, maar ook om concept-cars. Belangrijk daarbij is dat Citroën de auto’s vooral bij gepassioneerde liefhebbers van het merk wil zien belanden. Daarom zijn de schattingen voor de online veiling op 10 december beperkt gehouden: tussen 1.000 en 20.000 euro.

Concepts

Gallerij: Bericht Veiling Citroën HeritageDe definitieve lijst wordt pas op 20 november online gegooid. Wel is duidelijk dat er auto’s tussen zitten die gedeeltelijk of niet gerestaureerd zijn, en voor de concepts is natuurlijk geen wegtoelating. Citroën verkoopt enkele Mehari’s met vierwielaandrijving, een CX Pallas, een BX GTI racewagen, een Ami6, een DS3 in de kleuren van Olympique Marseille, en andere.

Bij de concepts hoort de Pluriel Concept uit 1999 waaruit de C3 Pluriel volgde, een coupé Berlingo, de C4 Coupé R-Pur naast nog tal van andere.

Het veilinghuis Leclere (www.leclere-mdv.com) organiseert deze virtuele veiling. Het is wel mogelijk de auto’s te bezichtigen op zaterdag 9 december in de voormalige Citroën-fabriek in Aulnay Sous Bois.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.