Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht TVR Griffith

Bericht: TVR Griffith

Al de juiste knoppen

08.09.2017

In tijden van hoogtechnologische sportwagens heeft de nieuwe TVR Griffith alle juiste knopjes: een knoert van een manuele pook en ‘ESP off’ heel dichtbij.

Gallerij: Bericht TVR GriffithDe geschiedenis van TVR kwakkelt… eigenlijk al sinds het ontstaan van het merk. De laatste Russische geldschieter moest zich ondanks enkele spectaculaire TVR’s uiteindelijk ook gewonnen geven. Maar het nieuwe TVR lijkt eigenlijk interessanter dan ooit.

500 pk

TVR was te complex geworden, iets waar het nieuwe TVR komaf mee lijkt te maken. Bovendien: alle goede namen zijn geassocieerd met het merk. De motor? Een atmosferische 5.0 V8 is door Cosworth onder handen genomen en moet om en bij 500 pk bieden… voor 1.250 kilogram. Hij haalt 100 km/u in goed 4 seconden en een topsnelheid van om en bij 320 km/u.

Carbon

Gallerij: Bericht TVR GriffithHet design en het concept komt van Gordon Murray, van de McLaren F1. Hij creeërde een carbon structuur die niet alleen het gewicht laag hield, maar ook een perfecte gewichtsverdeling (50/50) garandeert. Door de vlakke bodem en de diffuser achteraan komt veel van de downforce van de onderkant, waardoor een kleine achtervleugel volstaat.

Eind 2018 start de productie van de TVR Griffith Launch Edition, die 90.000 pond (98.700 euro) kost. Brexit of niet, we hopen hem snel van dichtbij te kunnen ontmoeten.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.