Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Toyota Yaris WRC – Maak plaats voor de snelle Yaris

Toyota heeft net de Yaris voorgesteld waarmee het Japanse merk in 2017 debuteert in het WRC-rallykampioenschap. In de marge krijgen we ook een ‘hot Yaris’ voor de weg.

Toyota keert dus na 17 jaar afwezigheid terug naar het wereldkampioenschap rally (WRC). Daarvoor nam het de Finse viervoudige wereldkampioen Tommi Mäkinen onder de arm, die het project in goed banen moet leiden. “Wij haten het om te verliezen, en dat willen we in het WRC dan ook niet doen”, stelde Toyota-baas Akio Toyoda bij de voorstelling, al stellen hem de feiten daar niet in het gelijk. Toyota’s passage in de F1 bleef overwinningsloos, en dan was er ook nog de trieste afgang tijdens de 24 Uren van Le Mans dit jaar.

Zoek de Yaris onder de spoilers

De Yaris WRC maakt indruk met zijn arsenaal aan spoilers. Hij krijgt een 1.6 turbobenzine met meer dan 380 pk en vierwielaandrijving. Piloten zijn de Finnen Jari-Matti Latvala en Juho Hänninen. Red Bull heeft overigens net bekend gemaakt dat het de proeven van het WRC voortaan live via zijn website zal streamen.

Toyota heeft zonder verdere details mee te geven ook aangekondigd dat er een snelle straatversie van de Yaris komt. Alleen deze schets laat al iets van die plannen zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer