Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Toyota Supra

Bericht: Toyota Supra

Lichter en sneller dan de Z4

14.01.2019

Toyota laat eindelijk de nieuwe Supra zien, gebouwd op basis van de nieuwe BMW Z4. Maar omdat hij iets lichter is, spurt hij ook een zucht sneller.

De BMW Z4 en de Toyota Supra zijn samen ontwikkeld, en werden naast elkaar geassembleerd bij Magna Steyr in Graz (Oostenrijk). Met dit verschil: BMW gaat voor de roadsterversie in de Z4, Toyota kiest voor een coupé-route met de Supra.

3-liter turbo

Gallerij: Bericht Toyota SupraDe keuze voor Supra als naam is opmerkelijk, want die was tot nu toe voorbehouden voor grotere coupés bij Toyota. Maar het ontbreekt de nieuwe Supra niet aan ‘gun powder’. Hij krijgt dezelfde 3-liter zes-in-turbo van BMW als de Z4 M40i, met diens 340 pk en 500 Nm koppel. Een erg krachtige motor, zoals we in de Z4 nog mochten merken. In topsnelheid is er geen verschil, beide zijn begrensd op 250 km/u. Maar in de sprint naar 100 km/u is de Toyota Supra de snelste. Die heeft slechts 4,3 seconden nodig, waar de BMW er 4,6 seconden over doet. De oorzaak? De Toyota weegt rijklaar 1.570 kilogram, waar de BMW dik boven 1.600 kilogram aantikt.

Digitaal dashboard

Gallerij: Bericht Toyota SupraVoor het overige blijven de verschillen beperkt tot het uiterlijk. Aan de binnenkant herken je op slag het dashboard en de bedieningsknoppen uit de BMW. Maar omdat de auto een digitaal dashboard heeft, kon Toyota hem een heel eigen tellerpartij geven. En die lijkt heel wat strakker en minder chaotisch dan die van BMW.

Gallerij: Bericht Toyota SupraDe eerste Supra’s worden aan het einde van de zomer geleverd. Voor heel Europa zouden er in 2019 slechts 900 Supra’s gepland zijn. Het gehomologeerde verbruik (NEDC gecorreleerd) moet rond 7,5 l/100 km schommelen, voor een CO2-uitstoot van 170 g/km. De prijs is nog niet bekend, maar schommelt vermoedelijk rond 60.000 euro. Later zouden ook nog ‘meer democratische’ motoren gepland staan.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.