Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Toyota Corolla

Bericht: Toyota Corolla

Beroemde naam is terug

18.09.2018

Er valt zelden nieuws te rapen in de geschiedenis. Dat bewijst ook Toyota, dat na twaalf jaar afwezigheid zijn beroemdste badge opnieuw vanonder het stof haalt. Jawel, de Toyota Corolla is terug.

Gallerij: Bericht Toyota CorollaDaarbij moeten we even preciseren dat Corolla terug is in Europa. Hier had de Auris de fakkel overgenomen, maar in de VS en in Japan is de naam nooit weggeweest. En ook bij ons leidde hij een sluimerend bestaan, want de compacte vierdeurs berline was steeds een Corolla… ook al waren de verkoopcijfers bescheiden.

De ster van Genève

Gallerij: Bericht Toyota CorollaNa meer dan tien jaar leven in de schaduw, is de Corolla terug in Europa, en hoe. Tijdens het jongste autosalon van Genève leerden we hem nog kennen als de nieuwe Auris, en we vonden hem één van de verrassingen van het Zwitserse salon.

Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw, modulair platform dat de huidige drie onderstellen vervangt. Het nieuwe platform laat toe om de motor lager te leggen en om – voor het eerst in een compacte Toyota – een adaptieve ophanging te monteren.

Deux hybrides

Gallerij: Bericht Toyota CorollaIn lijn met zijn huidige filosofie krijgt de nieuwe Toyota Corolla geen dieselmotoren meer, maar wel een 1.2 turbobenzine met 116 pk en twee hybrides. De eerste kennen we, die vormt een combinatie van de 1.8 benzinemotor en een elektrische motor, samen goed voor 136 pk. De tweede maakt gebruik van een 2.0 benzinemotor en trekt het vermogen van het hybride systeem op naar 180 pk.

De Toyota Corolla maakt zijn werelddebuut op het autosalon van Parijs in oktober. We krijgen zowel een hatchback te zien als een erg atletische break (Touring) met een koffer van 598 liter.

De precieze prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.