Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Tesla Model 3 – Slecht nieuws voor Duitse premiummerken

Dit is nieuws dat men in Stuttgart, München en Ingolstadt niet graag leest. Na zijn Model S is Tesla klaar om een volledig elektrische concurrent te lanceren voor de Mercedes C-klasse, de BMW 3-serie en de Audi A4.

Elon Musk, CEO van Tesla, verspreidde het nieuws via een interview met het Britse blad AutoExpress. Hij stelde dat de BMW 3-serie van Tesla er tegen 2017 aankomt. Het kind heeft ook al een naam.

Geen S, E en X

Oorspronkelijk zou het model eenvoudigweg Model E gaan heten. ‘We hadden al de S, binnenkort komt de X, dus waarom niet de E om het verhaal vol te maken?’, stelt Musk in het interview. Alleen dreigde Ford met juridische stappen indien Tesla die toer wilde opgaan. Een op het eerste gezicht onbegrijpelijk protest, want sinds de Ford T heeft Ford nog niet veel gedaan met letters. En al zeker niet met een Model E. Ooit was er een Model F die bij het publiek bekend stond als de E. En er zijn E-series bestelwagens. Maar de Ford Model E? Nog niet van gehoord.

Soit, Tesla besloot er niet moeilijk over te doen en koos snel voor een omgekeerde E, ofwel de Model 3. Model III eigenlijk. Musk gaf mee dat hij een realistisch rijbereik van 320 kilometer zal hebben, wat minder is dan de met meer batterijen uitgeruste Model S (die vlot 400 km haalt). De prijs van 35.000 dollar in de States is niet bevestigd. Tegen 2017 moet Tesla’s superfabriek waar het zelf batterijen zal bouwen in orde hebben, en dat moet de productieprijzen wel doen zakken. Wanneer je ziet hoe vlot Tesla zijn Model S aan meer dan 100.000 dollar verkoopt, dan kan je er zeker van zijn dat men in Duitsland wakker ligt van een Tesla aan 35.000 dollar.

De beelden die we hier gebruiken zijn geen officiële simulaties van Tesla, maar het werk van een Nederlandse site, waar men zich al creatief bezig hield met de Tesla Model III een mogelijk gezicht te geven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer