Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Tesla Model 3 – “1.800 bestellingen per dag”

Tesla stelt dat het momenteel 1.800 bestellingen per dag krijgt voor de Model 3, zijn kleinste elektrische auto ter grootte van een BMW 3-reeks. Alleen, Tesla houdt het er voorlopig op dat het 1.500 Model 3’s geproduceerd krijgt… in heel de maand september. De wachttijden dreigen dus op te lopen.

Met de Model 3 maakt Tesla de stap naar grote serieproductie. Hij heeft een lage basisprijs van 35.000 dollar (29.500 euro), maar ook een kleiner rijbereik dan een Model S. Hij komt maar aan 350 kilometer.

500 kilometer

Bovendien is Tesla nu gestart met de productie van de duurdere Model 3’s, met een rijbereik van bijna 500 kilometer maar ook met een prijs van 44.000 dollar (37.000 euro). Reken er ook op dat Tesla in Europa nog een flinke premium zal bijtellen op die prijs, omdat we in Europa wat graag meer betalen voor onze auto’s.

De eerste 30 exemplaren van die kleine Tesla zijn intussen geleverd. Vooraf kreeg Tesla ‘honderdduizenden’ (naar schatting 400.000, red) reservaties van mensen die een voorschot van 1.000 dollar neertelden voor hun eerste Tesla. Volgens Tesla worden die reservaties vlot omgezet in bestellingen: “We krijgen 1.800 bestellingen per dag voor de Model 3.” Wat goed nieuws is voor Tesla, alleen heeft het bedrijf geen duidelijk antwoord voor die klanten wanneer het over de levering van de auto gaat. Het bedrijf schuift nu al een jaar wachttijd naar voor, met echte serieproductie die in 2018 start.

Ongevallen

Eind dit jaar hoopt Tesla-CEO Elon Musk 5.000 Model 3’s per week te kunnen produceren, maar hij geeft toe dat de assemblage van de Model 3 momenteel ‘de hel’ is. Er komen ook klachten van oververmoeide werknemers en vermijdbare ongevallen op de productievloer. Al zijn dergelijke ‘hick-ups’ volkomen normaal voor een bedrijf dat een dergelijke omschakeling in zijn productie maakt. Wanneer de Model 3-verkoop in Europa kan starten is op dit moment nog helemaal niet duidelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer