Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Technologie van de toekomst – Volvo en Uber maken samen zelfrijdende auto

Volvo en taxidienst Uber gaan samen de volgende generatie autonoom rijdende auto’s ontwikkelen. Ze investeren 300 miljoen dollar (265 miljoen euro) in het project.

Uber en Volvo leggen hun technologie voor autonoom rijdende auto’s samen om de volgende generatie zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Ze willen zo de volledig zelfstandig rijdende auto uit het experimenteel stadium halen en de overstap maken naar productie.

SPA-platform

Volvo levert een basiswagen aan op basis van het SPA-platform van de XC90 en de V90 en S90, die de nieuwe technologie krijgt om autonoom te kunnen rijden. Maar hoe de UberVolvo er dan precies uit zal zien, is voorlopig nog niet duidelijk. Uber engageert zich nu al om deze door Volvo geproduceerde auto’s aan te kopen en in dienst te brengen.

Wanneer we de auto’s in het verkeer moeten verwachten, geven Uber en Volvo nog niet vrij. Volgend jaar start in Göteborg wel een proefproject waarbij honderd Volvo’s zelfstandig zullen rijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer