Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Technologie van de toekomst

Bericht: Technologie van de toekomst

Volvo en Uber maken samen zelfrijdende auto

19.08.2016

Volvo en taxidienst Uber gaan samen de volgende generatie autonoom rijdende auto’s ontwikkelen. Ze investeren 300 miljoen dollar (265 miljoen euro) in het project.

Gallerij: Bericht Technologie van de toekomstUber en Volvo leggen hun technologie voor autonoom rijdende auto’s samen om de volgende generatie zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Ze willen zo de volledig zelfstandig rijdende auto uit het experimenteel stadium halen en de overstap maken naar productie.

SPA-platform

Gallerij: Bericht Technologie van de toekomstVolvo levert een basiswagen aan op basis van het SPA-platform van de XC90 en de V90 en S90, die de nieuwe technologie krijgt om autonoom te kunnen rijden. Maar hoe de UberVolvo er dan precies uit zal zien, is voorlopig nog niet duidelijk. Uber engageert zich nu al om deze door Volvo geproduceerde auto’s aan te kopen en in dienst te brengen.

Wanneer we de auto’s in het verkeer moeten verwachten, geven Uber en Volvo nog niet vrij. Volgend jaar start in Göteborg wel een proefproject waarbij honderd Volvo’s zelfstandig zullen rijden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.