Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Suzuki Ignis – Oef!

Suzuki onthult deze Ignis op het Autosalon van Parijs. Zijn carrière op het Europese vasteland start  in januari 2017. Toen we deze eerste foto’s onder ogen kregen, slaakten we een zucht van opluchting: oef!

Oef, eerst en vooral omdat de nieuwe Suzuki Ignis bijna twee jaar geleden al getoond is als een knappe concept car. Suzuki is trouw gebleven aan die filosofie en ziet nu zijn gamma echt verrijkt. Ten opzichte van de concept wijkt de Suzuki slechts in kleine details af. Wat ons tot nog een ‘oef’ brengt.

Lief

Deze nieuwe Suzuki Ignis ziet er een echte lieverd uit. Het lijkt zelfs moeilijk voor te stellen dat hij uit dezelfde designstudio gerold is van mensen die ons eerder de Celerio, de S-Cross en de Baleno brachten.

Modern

Met zijn design komt hij mooi in lijn met de jongste Suzuki’s. Daarnaast belooft Suzuki nog een ultralicht platform, waardoor hij net als de andere recente Suzuki’s zuinig moet zijn en leuk om rijden. De volledige motorcatalogus is nog niet bekend. We weten alleen dat hij ook de Smart Hybrid krijgt, hoogstwaarschijnlijk dezelfde als in de Baleno: een 1.2 viercilinder benzineblok dat samenwerkt met een kleine elektrische motor.

Facelift

Suzuki brengt daarnaast nog een update van de SX4 S-Cross naar Parijs. Die krijgt een verbeterd interieur. Onder de motorkap maakt de klassieke atmosferische 1.6 benzine plaats voor twee turbo-opties. Er is een 1.0 driecilinder en een 1.4 viercilinder. Die laatste wist ons in de Vitara-S al te charmeren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer