Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Supercarowners circle op uitstap op Gotthardpas

Bericht: Supercarowners circle op uitstap op Gotthardpas

Een verkwikkende bergwandeling

07.09.2017

Zoveel miljoen heb je nog nooit een berg op zien stormen. En dan hebben we het zowel over euro’s als over pk’s.

De Supercarowners circle hebben voor een eenvoudige naam gekozen: de club van eigenaars van een supercar. De vlag dekt de lading maar ten dele, want wat de leden van deze club bijeen hadden gebracht voor hun jongste uitje in de Zwitserse bergen tart elke verbeelding.

Gallerij: Bericht Supercarowners circle op uitstap op GotthardpasDe club was er in geslaagd afgelopen zondag de Gotthard-pas te laten afsluiten zodat ze ongestoord hun auto’s konden uitlaten. De beklimming van de Gotthardpas was vanuit Hospental in het Duitstalige kanton Uri afgesloten tot aan de top, op net geen 2.100 meter. Een voor één mochten tal van supersportwagens en klassieke oldtimers zich op gang trekken.

Pareltjes

Gallerij: Bericht Supercarowners circle op uitstap op GotthardpasDe parade bevatte pareltjes als de LaFerrari Aperta, enkele McLaren P1’s, de Maserati MC12, Pagani’s, Lamborghini’s, Aston Martins, maar ook absolute exoten als de Mercedes CLK GTR en de Porsche 911 GT1 Evo in de straatversies. DTM-piloot Maro Engel zorgde dan weer voor spektakel door met een race-Mercedes-AMG GT3 de berg op te stormen. Of wat gedacht van een Ruf CTR3 Clubsport, auto’s die je normaal nooit ziet rijden?

Naar de kazerne

Gallerij: Bericht Supercarowners circle op uitstap op GotthardpasDe rit eindigde in de Ticino, het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland, in de kazerne van Bremgarten. Vrees niet, dat was ook zo voorzien. Op het centrale plein van de kazerne kwamen klassiekers als de Ferrari 250 GT SWB of de Lamborghini Miura S samen met rariteiten als de Ferrari F12 TRS of de Aston Martin Virage Shooting Brake ‘Centennial’ die Zagato ontwierp voor de 100ste verjaardag van het merk. Een droombijeenkomst. Geniet vooral zelf mee van de foto’s.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.