Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Stoffel Vandoorne krijgt zitje bij McLaren in 2017 – Eindelijk opnieuw een Belg in F1, maar…

Volgend seizoen krijgen we eindelijk nog eens een Belg op de F1-grid te zien, bij McLaren nog wel. Stoffel Vandoorne neemt volgend jaar de plaats in van Jenson Button. Alleen…

Het is van Jérôme d’Ambrosio geleden dat we nog eens een Belg in actie zagen komen in een F1-race. D’Ambrosio reed in 2011 het seizoen uit voor Virgin Racing en mocht in 2012 invallen in de Italiaanse Grand Prix bij Lotus Renault. Hij sloot zijn F1-carrière puntenloos af.

Eerste punten al binnen

Dat zal Vandoorne alvast niet hoeven te zeggen. Dit seizoen viel hij al in voor de geblesseerde Fernando Alonso bij McLaren. Daarbij wist hij het eerste punt van het seizoen voor McLaren te sprokkelen. Om maar te zeggen dat een deel van de druk al van de ketel is voor de 24-jarige Belgische belofte.

Vandoorne maakt deel uit van de jongerenopleiding van McLaren, die eerder ook al Kevin Magnussen voortbracht. Vandoorne overtuigde tijdens het testwerk en met zijn resultaten in de lagere klassen. Hij staat te boek als bliksemsnel. Dit jaar combineert hij zijn rol als reserverijder bij McLaren met de Super Formula in Japan. Om een duidelijke link te leggen met Honda is dit een uitstekend bijkomend leerjaar.

Dreiging

De sterren staan gunstig voor Vandoorne. De McLaren Honda gaat er duidelijk op vooruit en voor volgend seizoen zijn de reglementen wat soepeler. De kans is groter dat Vandoorne over een betere auto kan beschikken, en met Alonso heeft hij de meest talentvolle piloot van zijn generatie om zich mee te meten.

Er is echter een ‘maar’. Jenson Button zet een stap opzij om op te treden als ‘mentor’ in het team. Maar daar kan je ook een bedreiging in zien vanuit McLaren: ‘Vandoorne, als jouw resultaten niet meteen volgen: we hebben nog iemand klaar staan in de coulissen die meteen kan invallen.’

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer