Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Smart Electric Drive – Het hele gamma gaat elektrisch

Smart trekt naar het Autosalon van Parijs met de vierde generatie van zijn Electric Drive modellen. Dit keer schakelen niet alleen de ForTwo en de ForTwo Cabrio over op stroom, maar ook de ForFour.

De Smart, of dat nu met twee plaatsen of met vier plaatsen is, is meer dan ooit de stadswagen bij uitstek. Hij neemt nooit veel plaats in en draait op een zakdoek… een dubbelgevouwen zakdoek. Met een elektrische aandrijving is zijn toekomst alleen maar rooskleuriger geworden.

160 Nm

De elektrische motor die in de plaats komt van de benzineblokjes achteraan, komt aan een heel fair vermogen van 81 pk en een royale trekkracht van 160 Nm. Dat vermogen is beschikbaar van bij de eerste omwenteling. Dat maakt van de elektrische Smarts snelle sprintertjes aan het rode licht. Om 100 km/u te halen, heeft de Smart Fortwo 11,5 seconden nodig. De cabrio heeft 11,8 seconden nodig en de ForFour 12,7. Maar de versnelling naar 50 km/u bijvoorbeeld, is veel snediger dan dit cijfer aangeeft. Ze hebben een topsnelheid van 130 km/u.

160 km

Smart kondigt een theoretisch rijbereik van 160 kilometer aan. Dat zou in het echte leven moeten overeenkomen met 100 tot 130 kilometer. Hem volledig opladen aan een gewone stekker duurt 6 tot 8 uur, met een snellere Wallbow kan het in nauwelijks 3 uur. De constructeur kondigt aan dat in de loop van 2017 een geïntegreerde snellader in optie beschikbaar komt, die de laadtijd nog met 40 procent omlaag brengt. Je kan het laadproces volgen op je smartphone in een speciale app.

De Smart Electric Drive staat begin 2017 in de showrooms. We kennen voorlopig alleen de basisprijs in Duitsland, waar de BTW slechts 19% bedraagt. Daar zal de Smart ForTwo Electric Drive debuteren aan 21.940 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer