Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda SUV design study – De eerste jeep van Skoda

In Genève begin maart krijgen we voor het eerst de concept van Skoda’s eerste grote SUV te zien. Hij krijgt een plaatsje boven de Yeti in het gamma.

Wanneer hij in productie gaat, wil Skoda op dit moment nog niet vrijgeven. Maar de voorstelling van de SUV Design Study (VisioS, volgens Skoda) in Genève betekent alvast dat de geruchten rond Skoda’s grotere SUV eindelijk vorm krijgen.

Drie zitrijen

De gegevens bij deze eerste schetsen van de Skoda SUV zijn schaars. Skoda heeft het over een lengte van 4,70 meter en een breedte van 1,91 meter. De hoogte bedraagt 1,68 meter. Cijfers die volledig in overeenstemming zijn met die van de nieuwe VW Tiguan, die het MQB-onderstel gebruikt dat je ook onder Golf en Passat aantreft. Skoda bevestigt overigens dat zijn SUV eveneens drie zitrijen zal krijgen en tot zes passagiers kan meenemen naast de chauffeur.

De nieuwe SUV zal boven de Yeti plaatsnemen. Vooraan krijgt hij vier lichtclusters met ledlichten. Achteraan opteert Skoda voor smalle lichtblokken. Het design lijkt aan te geven dat Skoda voor dezelfde oplossing kiest als Audi met zijn Q5 en de hele achterkant laat fungeren als kofferklep om een maximale breedte te vrijwaren.

Hybride?

VW zal de Tiguan in Mexico produceren, vermoedelijk zal dat ook het geval zijn voor Skoda’s grote SUV. Over de technische aspecten rept Skoda met geen woord. Bij VW’s zustermerken valt te horen dat nieuwigheden als plug-in hybridetechnologie op eenvoudige vraag uit het VW-schap mag worden geplukt. Maar het is niet gezegd dat dit terzelfder tijd kan gebeuren als bijvoorbeeld de introductie van de plug-in hybride VW Tiguan. Hoe dan ook zal de Skoda goedkoper uitdraaien. Ook Seat krijgt overigens een SUV op deze basis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer