Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Skoda renoveert Laurin & Klement BSC uit 1908

Bericht: Skoda renoveert Laurin & Klement BSC uit 1908

110 jaar oud, en zo fris als een hoentje

13.11.2018

Dit is de enige overblijvende Lauren & Klement – de grondleggers van Skoda – BSC, geboortejaar 1908. Hij is nu liefdevol in zijn originele staat gerestaureerd door het Skoda museum.

Bericht Skoda renoveert Laurin & Klement BSC uit 1908De BSC was de eerste sport ‘voiturette’ van de Vaclav’en Laurin en Klement, die hun L&K-merk in 1926 opgenomen zagen in de industriële Skoda-groep. In 1908 waren Laurin en Klement nog maar net overgeschakeld op autoproductie. De L&K BSC beschikte over de volle 12 pk uit zijn watergekoelde 1.399 cc tweecilinder. Uiteindelijk bouwde L&K slechts 12 exemplaren van de BSC.

Voor dokters en ondernemers

Bericht Skoda renoveert Laurin & Klement BSC uit 1908Deze auto dateert volgens Skoda’s archieven van 12 juli 1908 en is de enige overlevende BSC. De BS-reeks was een luxueuze variant, gericht op dokters en ondernemers. Dit exemplaar werd in verschillende films gebruikt en was een populaire verschijning op oldtimerevents. In 2016 kwam hij opnieuw in handen van het Skoda museum, dat aan een twee jaar durende restauratie begon om hem terug in de staat te krijgen waarin hij de fabriek destijds had verlaten. Althans, zo goed als dat mogelijk is. Daarvoor kon Skoda een beroep doen op de oorspronkelijke tekeningen die het merk nog in zijn archieven heeft.

Beter nog: de motor draagt nog het originele nummer van in 1908. Skoda heeft meteen een nieuwe klepper te pakken voor zijn sowieso reeds indrukwekkende museum in Mlada Boleslav.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.