Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda Kodiaq Scout – Nog stoerder

Skoda showt in maart op het Salon van Genève de offroadvariant van de Kodiaq: de Skoda Kodiaq Scout. Die krijgt een bodemspeling van bijna 20 centimeter.

Te oordelen aan de drukte op de Skoda-stand rond de Kodiaq op het Salon van Brussel, mogen de Tsjechen zich wel in de handen wrijven: hier komt een hit aan. De Kodiaq ziet er al zo stoer uit als Bruce Willis (in zijn latere dagen, met wat meer ‘gabarit’), maar daar kon volgens Skoda nog wel wat bij.

Iets hoger

Net als voor zijn andere modellen haalt Skoda de Scout-badge boven voor de meer op terreinwerk toegespitste varianten. Waar het in de Octavia en de Superb gaat om stoere breaks, krijgt de Kodiaq Scout verder ontwikkelde terreincapaciteiten. Voor wie het vergeten is: we kijken hier op een grotere versie van het onderstel van de VW Tiguan. Tegenover de gewone Kodiaq krijgt hij 1 centimeter extra bodemspeling, en andere bumpers waarmee hij steilere beklimmingen aan kan.

Vierwielaandrijving is standaard, al gaat het niet om een permanent systeem. De voorwielen worden aangedreven en wanneer hij gripverlies detecteert, stuurt hij via een elektronische koppeling vermogen naar de achterwielen. In offroadmodus kan hij elektrisch de verdeling vergrendelen over de voor- en achterwielen. Hij beschikt over een afdaalassistent en zijn tractiecontrole laat offroad meer wielslip toe.

Meer CO2

Natuurlijk geven die extra’s ook wat meer gewicht en dus meer CO2-uitstoot. De basisversie is de 1.4 TSI benzine met 150 pk (153 g/km CO2), met daarnaast nog een 2.0 TSI met 180 pk (168 g/km CO2). Skoda biedt voor de Scout alleen een 2.0 TDI aan, met twee vermogens: 150 pk en 190 pk, respectievelijk goed voor 139 g/km CO2 en 150 gram.

Net als de gewone Kodiaq is hij ook beschikbaar met zeven zitplaatsen. Op prijzen en lanceringsdata is het nog wachten. Een gewone Kodiaq 2.0 TDI met 150 pk kost net geen 35.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer