Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat Tarraco – Grote broer

De Seat Tarraco is de derde SUV in de Seat-familie, en wordt meteen de grote broer. Hij is afgeleid van de VW Tiguan, en komt met 5 en 7 zitplaatsen.

De Tarraco, opnieuw genaamd naar een Spaanse stad, moet Seat nieuwe klanten opleveren. Mensen die het wat groter zien dan de Ateca en de Arona, de twee andere – succesvolle – SUV’s van Seat. Dankzij de andere SUV’s tekende Seat dit jaar al een groei op van 21,9 procent tegenover 2017.

Een derde SUV mag er dus graag bijkomen in Martorell. Seat geeft al aan dat hij een belangrijke bijdrage moet leveren op de winstmarges van het merk. De Tarraco is 4,7 meter lang en 1,6 meter hoog, wat identiek is aan de VW Tiguan Allspace en de Skoda Kodiaq. Seat biedt hem aan met 5 en met 7 zitplaatsen, al zullen die laatste hoe dan ook beperkt zijn.

Voor- en vierwielaandrijving

Momenteel bestaat het aanbod uit twee benzinemotoren, een 1.5 met 150 pk en manuele zesbak (voorwielaandrijving) en een 2.0 met 190 pk en DSG 7-traps automaat (vierwielaandrijving). Voor de diesel kiest Seat voor de 2.0 TDI, met 150 pk en met 190 pk. De 150 pk is beschikbaar met manuele zesbak en voorwielaandrijving, of met DSG en vierwielaandrijving. De 190 pk komt uitsluitend met DSG en vierwielaandrijving.

De Seat Tarraco kan in december worden besteld, voor leveringen begin 2019. De prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer