Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Genève 2011 – Hoogtepunten

Het Autosalon van Genève was het toneel voor enkele opmerkelijke lanceringen. Alfa Romeo toonde de 4C, Lamborghini de langverwachte Aventador, terwijl Audi de nieuwe A3 concept onthulde.

Alfa Romeo bracht het kleine broertje van de 8C mee: de 4C. Officieel nog een concept, maar we vingen al op dat hij volgend jaar in productie gaat en zo’n 45.000 euro zal kosten. Het gaat hier om een tweezitscoupé met centraal achterin geplaatste 1.750 turbo benzinemotor met 200 pk. Hij haalt 250 km/u en staat in minder dan 5 seconden aan 100 km/u. Zeker in zijn mat rood een opvallende verschijning, die een alternatief moet bieden voor de Porsche Cayman.

Audi had vooraf de schetsen vrijgegeven van de A3 concept. Die ziet er in het echt bijzonder appetijtelijk uit. Naast de info die we eerder al kregen – RS3-motor met 408 pk – geeft Audi nu reeds aan dat het de nieuwe A3 op dieet zal zetten. De concept beschikt over aluminium deuren, motorkap en kofferdeksel. Nochtans is het eindgewicht van de concept – 1.540 kg – niet zo spectaculair te noemen. Hier heeft Audi dus nog wel wat werk. Maar deze vierdeurs A3 zou dan ook pas in 2013 debuteren.

Lamborghini Aventador. We hebben het hier eerder al even over gehad, maar konden toen nog niet meegeven hoe spectaculair hij er in werkelijkheid uitziet. Messcherp, een en al klaar om te presteren. Hij haalt 350 km/u en staat in 2,9 seconden aan 100 km/u. Met 700 pk uit een 6.5 V12 voor 1.575 kg haalt hij een sublieme ratio van 2,25 kg/pk. Carbon is hierbij het toverwoord.

Saab toont een stukje van zijn toekomst met de PhoeniX concept, die op het onderstel van de volgende 9-3 staat. Ontwerper Jason Castriota: “hiermee tonen we de wedergeboorte van het innovatieve Saab.” Aan technologie geen gebrek alvast. De PhoeniX concept beschikt over een elektronisch gestuurd vierwielaandrijvingssysteem, dat het vermogen bundelt van de 1.6 turbo benzine (200 pk) en een elektrische motor (34 pk). Officieel haalt die 5,0 l/100 km en 119 gr/km CO2. Aan de binnenkant beschikt hij over een multimediaplatform IQon dat via Android werkt, en dat toelaat applicaties te downloaden.

Toyota toont met de FT-86 II concept aan dat het opnieuw leuke, sexy modellen wil maken. De FT-86 is compact (4,23 meter), wordt op de achterwielen aangedreven en zal beschikken over een Subaru boxermotor die om en bij 200 pk moet produceren. Overigens zal ook Subaru een versie van deze coupé op de markt brengen.

De commercialisatie van de Toyota coupé is gepland voor volgend jaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer