Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Subaru - Paleis 7 – Terug op koers

Voor een geslaagde metamorfose moet je bij Subaru zijn. Het Japanse merk is er het afgelopen jaar stevig tegenaan gegaan en presenteert op het Salon een nieuwigheid die beduidend beter smoelt dan zijn voorganger: de Outback van 2015.

Dat Subaru zich designmatig aan het herpakken is, zie je aan de wagen die het merk zowat definieert: de WRX STI alias Impreza Turbo. Hoewel we de laatste iteratie al in april getest hebben, ontbrak de WRX vorig jaar op de Heizel waardoor veel bezoekers hem dit jaar pas kunnen ontdekken. Je zal er hoe dan ook niet omheen kunnen, omdat de nieuwe generatie niet alleen goed oogt (inclusief optionele strijkplank op de koffer) maar ook nog eens uitstekend rijdt ook.

Instigator

Lang voor Audi bewees Subaru dat een opgehoogde break wel degelijk zin heeft. Een recept dat tot nader order stand houdt en ook op de nieuwste generatie Outback toegepast wordt. Die maakt zijn opwachting eveneens in Paleis 7, gewapend met het lijnenspel van de ontwerstudies die het merk op de Tokyo Motor Show toonde. Terloops introduceert de Outback 2015 ook het EyeSight-arsenaal dat een reeks veiligheidsfeatures via camera’s rondom de wagen ontsluit. Subaru hoort trouwens bij de schare merken die 4x4-demo’s aanbieden op de off-roadpiste langs Paleis 1. Als zichzelf respecterende 4x4-constructeur verwacht je natuurlijk niets anders.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer