Salon van Brussel 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Salon van Brussel 2015: Renault - Paleis 5

Bericht: Salon van Brussel 2015: Renault - Paleis 5

Het roer om

02.01.2015

Renault parkeert 2 blikvangers in Paleis 5: een hele grote en een hele kleine. De grote luistert naar de naam Espace en beleeft er zijn Belgische première, de kleine heet Twingo en tapt tegenwoordig uit een heel ander vaatje.

Gallerij: Bericht Salon van Brussel 2015: Renault - Paleis 5Net als in Parijs exposeert Renault zijn twee grootste successen zij aan zij in Brussel. De hippe Twingo is aan zijn derde generatie toe, wat de ingenieurs gestimuleerd heeft om het roer faliekant om te gooien. New Twingo is nu immers achterwielaangedreven, wat in dit segment zeer uitzonderlijk is. Dat komt omdat de kleinste Renault zijn platform met de nieuwe Smart ForFour deelt, die zijn motor eveneens tussen de achterwielen draagt. Daarmee wil het duo een dynamisch voordeel op de concurrentie creëren en tegelijkertijd efficiënter gebruik maken van de beperkte ruimte die een A-segmenter biedt.

Espace 5

Gallerij: Bericht Salon van Brussel 2015: Renault - Paleis 5Ruimte is ook het codewoord bij de Espace die aan zijn vijfde generatie toe is. Een zee van ruimte om precies te zijn, want dat blijft het verkoopsargument bij uitstek van de grootste Renault. Het interieur laat zich moduleren van vijf tot zeven zitplaatsen en zit verpakt in een koetswerk dat van MPV naar crossover geëvolueerd is. Onderhuids maakt de Espace als eerste aanspraak op het CMF1-platform (voor Common Module Family) waardoor de nieuwe tot 250 kg lichter is dan de uitgaande Grand Espace. Samen met geüpdatete benzine- en dieselmotoren - die nu ook aan een automaat met dubbele koppeling gelinkt kunnen worden - geeft dat een brandstofbesparing tot 20%.

Op de stand zullen ook de beperkte reeksen Clio Community en Captur Extrem te zien zijn.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.