Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Hyundai – Paleis 6 – Wereldpremière voor i30 Turbo

Hyundai heeft een goed gevulde stand met maar liefst 26 voertuigen. Blikvanger is de i30 Turbo die in Brussel voor het eerst aan het publiek wordt voorgesteld.

Ook dit jaar is de i20 WRC rallywagen van Thierry Neuville weer de trekpleister op de stand van Hyundai, maar daarnaast zet het Koreaanse merk ook zijn gloednieuwe modellen in de spots.

Met de nieuwe i30 Turbo kan Hyundai zelfs met een wereldpremière uitpakken. Deze sportieve variante van de populaire middenklasser krijgt de potente 1.6 T-GDi goed voor 180 pk onder de motorkap en luidt meteen de eerste facelift van deze i30-generatie in, die een hertekende voorpartij, een opgefrist interieur en ruimere uitrusting oplevert.

Belgische Premières

Verder pakt Hyundai nog uit met de Belgische premières van de nieuwe i20 en de Genesis.

De nieuwe generatie van de i20 kreeg een groeischeut en ook een opgewaardeerde afwerking en uitrusting, zodat deze compacte vijfdeurs zeker een premium tintje bekomt en zelfs lonkt naar een hoger segment. Intussen werd ook de driedeurs i20 Coupé onthuld, maar die is nog niet present in Brussel.

De echte premium touch moet de nieuwe Genesis in het gamma brengen. Deze net geen 5 meter lange berline heeft de nodige allures, is van huis uit full option en wordt aangedreven door een 315 pk sterke V6 3.8 liter, gekoppeld aan een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Hyundai positioneert de Genesis tussen het E- en F-segment als uitdager van de Duitse referenties.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer