Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Ford – Paleis 6 – Eindelijk de Mondeo!

Door Fords perikelen met de fabriek in Genk, liep de lancering van de nieuwe Mondeo enkele jaren vertraging op.

Nu volgt eindelijk de Belgische première op het Autosalon, waar ook de Mustang en het Vignale luxelabel voor het eerst aan het publiek getoond worden. Ook Ford heeft heel wat nieuws in petto met vijf Belgische premières: de Mondeo, de S-Max, de luxueuze Vignale-lijn, de Focus en de Mustang.

In de spotlights staan natuurlijk de nieuwe Mondeo en S-Max. De berline valt op door zijn sportieve coupélijn, hoogwaardige afwerking, volledige veiligheidsuitrusting en ruim motorenaanbod, dat nu ook een benzinehybride omvat.

Premium-touch

De tweede generatie van S-Max zet weer in op functionaliteit in een leuke verpakking. De monovolume krijgt zelfs een premium touch met de Vignale Concept-versie die in Brussel opduikt. Deze exclusieve Vignale-lijn wordt geïntroduceerd met de nieuwe Mondeo en omvat unieke designaccenten, een exclusieve uitrusting en een persoonlijke dienstverlening bij geselecteerde verdelers.

Pony car

Ook de gefacelifte Focus verdient de aandacht, maar wellicht zal de nieuwe Mustang de meeste bewonderende blikken krijgen. De legendarische ‘pony car’ van Ford viert zijn 50ste verjaardag en wordt nu voor het eerst officieel in Europa ingevoerd. Er is keuze uit een Fastback (coupé) of een Convertible (cabriolet) met onder de motorkap een potente 5 liter V8 met 418 pk of de bescheidenere 2,3 liter viercilinder Ecoboost, die 314 pk produceert.

Verder krijgt de Kuga een vernieuwd motorenpalet en viert de Transit zijn 50ste verjaardag met een vernieuwd en ruimer aanbod, dat voortaan uit vier modellen bestaat: Courier, Connect, Custom en 2-Ton.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer