Salon van Brussel 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Salon van Brussel 2015: Fiat & Abarth – Paleis 5

Bericht: Salon van Brussel 2015: Fiat & Abarth – Paleis 5

500X en Doblo in de spots

18.01.2015

Fiat krijgt er niet genoeg van om nieuwe varianten van zijn 500 te verzinnen. In Brussel staat de SUV-versie, die luistert naar de naam 500X, in de kijker en verstoort zelfs een beetje de wereldpremière van de nieuwe Doblo.

Het huwelijk tussen Fiat en Chrysler bracht al heel wat kruisbestuiving teweeg, zoals bijvoorbeeld tussen Freemont en de Dodge Journey.

Gallerij: Bericht Salon van Brussel 2015: Fiat & Abarth – Paleis 5Met de nieuwe 500X gaat men nog een stap verder, aangezien dit model op technisch vlak eigenlijk niets gemeen heeft met de ‘echte’ 500 van wie hij enkel nog vage stijltrekken overneemt. Onderhuids is de 500X nauw verwant met de nieuwe Jeep Renegade die ook van dezelfde productielijn loopt. Inderdaad, de allerkleinste Jeep en de grootste 500 hebben dezelfde genen. Deze 500X wordt een geduchte concurrent voor de Mini Countryman, Renault Captur en andere Nissan Jukes en pakt uit met vijf echte zitplaatsen, Euro 6-motoren op benzine en diesel en ook vierwielaandrijving op de Cross-uitvoering. Dit model krijgt zijn Belgische première op de Heizel waar de hele 500-familie uiteraard in de spots staat met eveneens de 500 Collezione, 500 C, 500 L, 500 L Trekking en de 500 L Living.

In Brussel stelt Fiat ook zijn nieuwe Doblò in wereldpremière voor. Dit model werd eleganter maar behoudt zijn gekende functionaliteit. De Doblo is beschikbaar in twee koetswerklengten, met 5 of 7 plaatsen en vervolledigt naast de Cubo het monovolume-aanbod van het Italiaanse merk.

Abarth

Gallerij: Bericht Salon van Brussel 2015: Fiat & Abarth – Paleis 5In de Europese hoofdstad vestigt Fiat verder de aandacht op zijn leiderspositie op de markt van wagens op aardgas (CNG) door middel van speciale condities op zes modellen uit het gamma « natural power ».

Abarth, het sportieve merk van Fiat, stelt tenslotte een wagen voor die op zuiver rijplezier is afgestemd : de 695 Biposto. Dit 190 pk sterke model met slechts twee zitplaatsen sprint van 0 tot 100 km/u in 5,9 sec. en heeft een uitrusting die te vergelijken is met een racewagen, zoals blijkt uit de kuipstoelen met gordelharnas, de Akrapovic-uitlaat of de transmissie met rechte vertandingen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.